Кои сме ние?

Създателите на BESST

Елеонора

Елеонора като предприемач обича да развива иновативни идеи и има богат опит зад гърба си с промишленото производство на една от най-популярните алкохолни напитки в началото на 21-ви век, а именно – водка Докторс, както и със Старопланинската минерална вода „Дивна“.

Николай

Николай Арнаудски е инженер, изобретател и предприемач. Съучередител на БИОДРИНКС и други компании, един от другите му патенти също се използва за нискотемпературна пастьоризация на напитките, като по този начин се съхраняват натурални.

Как се роди BESST?

Кратка история на компанията

2007 г.
Проучване

В едно градче близо до София, нашият технолог Николай изследваше пазара на безалкохолните напитки за такава напитка, която да е здравословна и натурална, без никакви консерванти. След като започна своето изследване, той откри, че има много съставки, подпомагащи здравословното състояние на човека и стимулиращи имунната система. Една категория от тях са билките.

Николай откри, че няма напитка, която да предлага билките в готов за директно консумиране продукт. Още повече, няма такъв, който да запазва напълно техните биологичноактивни свойства при извличането им при екстракция.

Тогава дойде въпросът как да се извлекат тези вещества без да се намалят тяхните свойства и въздействие.

2008 г.
Раждане на идеята

Тук се намеси Елеонора. Като предприемач тя обича да развива иновативни идеи и има богат опит зад гърба си с промишленото производство на една от най-популярните алкохолни напитки в началото на 21-ви век, а именно – водка Докторс, както и със Старопланинската минерална вода „Дивна“.

Николай и Елеонора, заедно с техния екип, решиха да си поставят за цел да открият най-оптималния начин да доставят на пазара здравословен и натурален продукт, който да съдържа течен билков екстракт, без той да губи своите свойства. След много опити и проучвания по темата, съвместно със специализиран институт на БАН, те създадоха иновативния метод на студена екстракция.

2015 г.
Търговско шоу в Лондон

Докато присъстваха на търговското шоу в Лондон, Николай и Елеонора решиха да наблюдават реакциите на хората спрямо инновативния продукт и отговорът беше феноменален – хора от цял свят проявиха страхотен интерес в техния продукт.

2008 г.
Старт на компанията

И досега, приозводството на билкови екстракти по този метод не се използва от други компании, а именно той позволява на билките да запазят 99% от тяхните качества в получения биологичноактивен екстракт. Другият важен въпрос бе как този екстракт да бъде съхранен свеж и биологично активен за дълго време.

Така един стар патент на Николай бе трансформиран и идеята получи нов живот – иновативна капачка в която екстрактът се съхранява свеж и добавянето му в напитката става при отварянето на бутилката, непосредствено преди консумация. Тази капачка бе защитена с нов патент.

След дългогодишния опит с производство, Елеонора и Алекси осъзнаха, че имат нещо специално.